Specialist in bijzondere planten

De reis begint hier

Welkom op onze website. De plantenwereld is één grote ontdekkingsreis. De planten die in de kas van Richplant staan komen namelijk overal vandaan. Overal ter wereld heeft de natuur weer andere verrassingen te bieden. Dát maakt het vak van plantenkweker ook zo boeiend. Elke dag spelen we in op de klimaatwensen van planten die van een ander deel van de wereld afkomstig zijn. En elke dag verwonderen we ons over de grote variatie aan bloem- en bladvormen, bloei- en groeiwijzen, bladkleuren en nerfstructuren die er te vinden zijn in de plantenwereld.

Een bloeiende potplant is de natuur op haar mooist. Zeker als die bloeiende potplanten van Richplant afkomstig zijn.

Over Richplant

Welkom op onze website. Wij zijn een bedrijf met passie voor exclusieve bloeiende kamerplanten. Samen met een team van ervaren en enthousiaste medewerkers willen wij een hoogwaardig assortiment bloeiende planten kunnen leveren, zodat de consument kan genieten van onze bijzondere planten. Richplant is 60.000 m2 groot en gevestigd aan de Grote Achterweg in Naaldwijk.

Meer Over Richplant

Onze producten

Richplant is gespecialiseerd in het kweken van diverse soorten exclusieve kamerplanten, zoals Gardenia Jasminiodes, Crossandra Fortuna, Adenium Obesum, Aphelandra Dania en Botanica, Caladium, Curcuma Siam, Jatropha Multifida en Podagrica, Plumeria Hawaiian, Starcluster en onze specials Iresine en Geogenanthus. Met ons bijzondere assortiment kunnen wij een waardevolle verbreding bieden voor het assortiment van de vakhandel.

Meer over onze producten

Het teeltproces

Ons bedrijf is voorzien van moderne technieken en installaties, waardoor wij in staat zijn om topproducten te telen van uniforme kwaliteit. Al onze producten worden vanaf stek met de grootste zorg door ons opgekweekt. Wij hechten daarbij grote waarde aan milieu, omgeving en goede sociale omstandigheden op het bedrijf. Wij zijn er dan ook trots op dat wij met glans de diverse certificeringen hieromtrent hebben doorlopen.

Meer over het teeltproces