Teeltproces

Van stekje tot plant

Al onze producten worden handmatig op ons steksteek/wijderzetsysteem in de potjes gestoken, dit systeem is zodanig ontwikkeld dat dit in een zo ergonomisch mogelijke houding mogelijk is voor onze werknemers, waarbij dit de snelheid ten goede komt. Tevens kunnen wij met dit systeem ook partijen planten wijder zetten en sorteren met een vision camera.

IMG_0739.JPG
IMG_0738.JPG
IMG_0741.JPG

De opkweek

Gedurende de opkweek van Gardenia's zijn er regelmatig verplaatsingen en handelingen nodig om de groei van de plant te optimaliseren. Hiervoor hebben wij deels gekozen voor het Walking Plant System. Hiermee kunnen de planten gedurende de opkweekfase eenvoudig en snel langs de verschillende klimaat zones en werkplekken worden geleid. Door gebruik te maken van het Walking Plant System onstond er tevens de gelegenheid om de ruimte onder het systeem te gebruiken voor wateropslag. In totaal wordt er ca. 6.000.000 liter water opgeslagen onder het systeem.

Klik hier voor een filmpje over ons WPS systeem.

Naast het Walking Plant System hebben wij gekozen voor teelt op betonvloeren, waardoor wij ten alle tijden flexibel zijn.

IMG_0747.JPG
IMG_0755.JPG

Afleversysteem

Aangezien bij Richplant diverse soorten planten gekweekt worden in verschillende potmaten moet automatisering erg flexibel zijn. Ons nieuwe Smartflo transportbanden systeem is dat. Dit afleversysteem is een goede combinatie tussen efficiëntie en flexibiliteit, waarmee onze automatisering weer helemaal toekomstbestendig is. Planten kunnen selectief worden geraapt met behulp van de overgewasband, de SmartFlo Flexit. Met deze band leggen medewerkers een minimale loopafstand af tijdens het selectief uitrapen. Via de SmartFlo Flexit en de Track komen planten bij een hoofdband, welke de planten transporteert naar een compact afleversysteem. Medewerkers kunnen de planten in het afleversysteem schoonmaken, sorteren en in een tray zetten. Het bufferen van de gesorteerde planten gebeurd met behulp van een rollerbaanbuffer, waardoor wij in staat zijn onze klanten op maat te kunnen bedienen.

IMG_0765.JPG
gardenia tray.jpg

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen past bij ons bedrijf. Arbeidsomstandigheden en Milieu staan bij ons hoog in het vaandel. Wij gaan zorgvuldig om met gas en electriciteit en om hier optimaal gebruik van te kunnen maken werken wij met een WKK (Warmte Kracht Koppeling).

Wij werken met een super team van vaste medewerkers en hier zijn wij zuinig op. Wij zorgen er dus voor dat werkzaamheden op een ergonomische verantwoordelijke manier kunnen gebeuren. 

Wij zijn gecertificeerd voor MPS-GAP, MPS Socially Qualified, MPS Quality en GRASP. Deze labels van de stichting Milieu Project Sierteelt (MPS) biedt afnemers de zekerheid dat de houder van deze labels voldoet aan de strengste eisen op het gebied van kwaliteitszorg, traceerbaarheid, milieu en sociale (werk)omstandigheden. 

Vignet-MPS-ABC-NL-600280-360-225.jpg